سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره اتانول
1398
پژوهش
همایش
سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره اتانول
روش های زیادی برای تولید نانو ذرات نقره موجود می باشد، اما امروزه استفاده از گیاهان به دلیل کم هزینه بودن و سازگاریگیاهان با محیط زیست در سنتز نانو ذرات نقره مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش از عصاره اتانولی میوه زرشکمعمولی جهت سنتز سبز نانو ذرات نقره با افزودن محلول نیترات نقره به عصاره، در شرایط بهینه انجام گردیده است. نتایجحاصله نشانگر شکل نانو ذرات نقره با متوسط قطر 30 و 25 نانومتر می باشد. عصارهی گیاهان حاوی ترکیبات احیا کنندهمی باشند، که توان احیای نیترات نقره را دارند و عامل کاهنده یون های نقره به نقره فلزی می باشند. اولین نشانه تشکیل نانوذرات نقره تغییر رنگ محلول در حال واکنش عصاره ی گیاه و نیترات نقره می باشد. جهت بررسی های تکمیلی با استفاده ازاسپکتروسکوپی UV-Vis ، روش PSA, FT-IR و تصویر برداری SEM ، تشکیل نانو ذرات نقره و اندازه و پایداری آنها باگذشت زمان به اثبات رسیده است. حداکثر سنتز نانو ذرات در نسبت حجمی (v/v) عصاره به محلول نیترات نقره درPH=6/5 انجام گردیده است. با توجه به نتایج بهینه ترین مربوط به نسبت حجمی 20:1 (نسبت بهینه عصاره میوه زرشک بهمحلول نیترات نقره) بوده، که در 422 نانومتر پیک آن مشاهده گریده است.